Speelgoed

Kleine trucks

Deze kleine trucks zijn allemaal gebaseerd op hetzelfde onderstel. De opbouw is van elke truck anders. 

De trucks zijn handgemaakt van verschillende soorten massief hout. Elke houtsoort heeft zijn eigen kleur en structuur en door die te combineren komen de auto’s tot leven.

De trucks zijn allemaal afgewerkt met natuurlijke bijenwas. Die beschermt het hout maar is niet giftig. 

Elke truck is volledig handgemaakt.

Treintje

Dit treintje is gemaakt van 9 verschillende soorten hout. Elke houtsoort heeft zijn eigen kleur en structuur. Daarmee is het treintje een kleurrijk geheel geworden ondanks dat hij niet geverfd is.
Elk wagonnetje kan aan de locomotief gekoppeld worden of aan een ander wagonnetje. 

Alle onderdelen zijn afgewerkt met speciale plantaardige olie die ook voor snijplanken geëigend is. Kinderen kunnen het veilig in de mond steken alhoewel het daar niet specifiek voor bedoeld is.

Rode brandweerauto

Een brandweerauto hoort rood te zijn zodat deze goed opvalt. Vandaar dat ik een uitzondering gemaakt heb en deze auto’s heb geschilderd. 
De ladders van de auto kunnen van de auto genomen worden zodat de brandweermannen hun reddingsoperaties ook op hoogte kunnen doen.

De auto is 38 centimeter lang en 13 centimeter breed. 

Traktor met aanhanger

Deze stoere traktor met aanhanger kan tegen een stootje. Dat moet ook wel want een traktor is een echt werkpaard. Hij is gemaakt van hergebruikt hout. Zo is de cabine van de traktor ooit een teakhouten tafeltje geweest en de dieren een massief houten vloer.

Bij de traktor horen ook boerderijdieren en een hek om te zorgen dat ze niet weglopen.

De afmetingen van de traktor zijn 24 x 15 x 15 centimeter. De totale lengte van traktor en aanhanger is 44 centimeter. 

Dieren op wielen

De dieren zijn van verschillende soorten hout gemaakt. Ze zijn voorzien van 4 wielen zodat ze kunnen rijden. Met een riempje om de nek kun je er zelfs mee gaan wandelen.

De dieren zijn tussen de 6 en 12 centimeter lang en hoog.

Ze zijn afgewerkt met niet giftige plantaardige olie en was.

 

trucks en aanhangers

De trucks kunnen voorzien worden van verschillende aanhangers. De getoonde aanhangers zijn voor het vervoer van bulkgoederen. Een van de aanhangers is bijna 50 centimeter lang. Dergelijke aanhangers worden op het Europese continent niet gebruikt. De wegen zijn te smal om hiermee fatsoenlijk te kunnen rijden. In Australië echter wordt wel gebruikgemaakt van dergelijke aanhangers. De afstanden zijn daar groot dus willen ze zoveel mogelijk bulk goederen tegelijkertijd meenemen.

De trekkers worden met een aparte dolly geleverd zodat je twee aanhangers achter elkaar kunt hangen.

Stoere shovel

Deze stoere shovel heeft maar liefst acht wielen. De bak kan natuurlijk ook echt zand scheppen al is dat in huis wellicht niet gewenst.
Hij is gemaakt van onder andere massief beukenhout, teak en mahonie. Allemaal hergebruikt hout of gered van de kachel.

Kleine stad

Deze kleine stad bestaat uit huisjes, verschillende auto’s en treintjes en boten. De huisjes zijn los en kunnen opgesteld worden zoals je wil. Ze hebben een apart dak en wat losse zijwanden die ook nog ergens een plaatsje kunnen krijgen. Uiteraard worden alle vaar- en voertuigen bestuurd door houten mannetjes en vrouwtjes.